-
Festiwal mazurków
Wielkanoc tuż tuż, a więc czas na nasze ulubione świąteczne smakołyki – mazurki! Tradycyjnie związane z polską kuchnią wielkanocną, te słodkie pyszności są nieodłącznym elementem naszych rodzinnych świątecznych stołów. Ale czy wiecie, co sprawia, że nasze mazurki stają się jeszcze bardziej wyjątkowe? Masa krówkowa Markomilk! Jej kremowa konsystencja i słodki smak idealnie komponują się z…
-
Kajmakowy orzechowiec
Przygotujcie się na wyjątkową ucztę dla podniebienia! Czy ktoś tu jest fanem połączenia karmelowej masy krówkowej z orzechami włoskimi? Jeśli tak, to macie szczęście, bo mam dla Was prawdziwą perełkę – kajmakowy orzechowiec! To połączenie kremowego kajmaku z aromatycznymi orzechami włoskimi to absolutna ekstaza dla smakoszy. Ta harmonia smaków rozpływa się w ustach, pozostawiając…
-
Minibabeczki wielkanocne
Gotowi na małą eksplozję smaku w kształcie wielkanocnych mini-muffinek? Dodatek pysznej masy krówkowej podkręca smak tych słodkich delicji do nieba! A najlepsze jest to, że aby je zrobić, wystarczy skorzystać z przepisów na muffinki dostępnych w Internecie! Wierzcie nam, ta kombinacja to prawdziwy strzał w dziesiątkę! Zaskoczcie swoich bliskich w tym Wielkanocnym czasie tym małym,…
-
Czekoladowy snickers
Blaty miodowe: 700 g mąki pszennej 300 g schłodzonego masła 250 g drobnego cukru 3 jajka 3 łyżki miodu 50 ml mleka 1 łyżka sody oczyszczonej Pogrzej mleko i rozpuść w nim miód ciągle mieszając. Nie gotuj. Po rozpuszczeniu miodu odstaw całość do wystudzenia. Przesiej mąkę i dodaj pozostałe suche składniki, tj. sodę i cukier.…
-
3 bit
Przepis na pyszne ciasto 3 Bit z warstwą z masy krówkowej! Jeśli szukasz pomysłu na wyjątkowe ciasto, które zachwyci Twoich bliskich, to mamy dla Ciebie idealną propozycję! Nasze ciasto 3 Bit to połączenie kruchego spodu, pysznego kremu, masy krówkowej Markomilk i czekoladowych wiórek. Gotowi na prawdziwą ucztę dla podniebienia? Składniki: Spód: • 300 g herbatników…
-
Nietypowa babka wielkanocna
Czy już macie swoje ulubione przysmaki wielkanocne? Dziś chcę podzielić się z Wami moim sekretem – do pysznej babki wielkanocnej zamiast cukru dodaję zagęszczone mleko słodzone! To magiczny składnik, który dodaje niepowtarzalnego smaku i konsystencji mojej babce – po prostu nie można się oprzeć! A Wy, jakie dodatki lubicie w swoich tradycyjnych wypiekach wielkanocnych? Podzielcie…